Arbeidsrechtelijke teksten

Arbeidsrechtelijke teksten zijn bij mij in goede handen: naast juridisch tekstschrijver ben ik ook arbeidsjurist. Ik herschrijf en actualiseer arbeidsjuridische teksten die je al hebt of maak ze van scratch af aan. Je krijgt teksten die werknemers begrijpen.

3 redenen voor mijn arbeidsrechtelijke teksten

1. Heldere en begrijpelijke teksten

Als goed werkgever wil je heldere en begrijpelijke teksten voor je werknemers. Zodat rechten, plichten en instructies voor iedereen duidelijk zijn. Ik zorg daarvoor.

2. Juridisch waterdicht

De teksten zijn goed leesbaar én juridisch waterdicht. Als arbeidsjurist met bijna 30 jaar werkervaring weet ik welke juridische eisen aan arbeidsrechtelijke teksten worden gesteld.

3. Maatwerk door persoonlijke aandacht

Je krijgt arbeidsrechtelijke teksten die wat betreft inhoud en toon afgestemd zijn op jouw wensen en behoeftes.

Arbeidsrechtelijke teksten: óók juridisch advies

Schrijf ik voor je op het gebied van het arbeidsrecht? Dan adviseer ik je ook over wat je volgens het arbeidsrecht wel en niet in teksten voor je personeel mag vastleggen. Naast juridisch tekstschrijver ben ik ook arbeidsjurist. En daarom herschrijf ik niet alleen arbeidsrechtelijke teksten: ik schrijf ze ook van scratch af aan.

Ghostwriter voor advocaten, arbeidsjuristen en mkb-adviseurs

Teksten voor werknemers van klanten

Personeelsregelingen en andere arbeidsrechtelijke teksten schrijf ik ook voor advocaten, arbeidsjuristen en mkb-adviseurs. Dat doe ik als ghostwriter: de klant van de adviseur weet niet dat ik de tekst heb geschreven. Een mooie oplossing als je het druk hebt of minder affiniteit hebt met het schrijven van personeelsregelingen en modelbrieven.

Blogs over arbeidsrecht

Ben je bent een arbeidsrechtadvocaat, arbeidsjurist of bedrijfsjurist die blogs over arbeidsrecht publiceert? En heb je daar eigenlijk geen tijd voor? Geen nood: schakel mij in als ghostwriter voor je arbeidsrecht blogs.

Bijna 30 jaar ervaring als arbeidsjurist

In 1995 startte ik als advocaat en deed vanaf het begin veel arbeidsrecht. In 1998 stapte ik over naar de sectie arbeidsrecht van een landelijk gerenommeerd advocatenkantoor. Van 2003 tot 2007 werkte ik als arbeidsjurist bij twee multinationals, om vervolgens weer 5 jaar als arbeidsrechtadvocaat te werken. Sinds 2012 werk ik bij een universitair medisch centrum. Als teamleider geef ik leiding aan een aantal arbeidsjuristen. Arbeidsrechtelijke teksten schrijven is mijn dagelijkse werk in het umc.

Voorbeelden van arbeidsrechtelijke teksten

Klanten schakelen me in voor veel soorten arbeidsjuridische teksten. Hieronder een paar voorbeelden:

Arbeidscontracten

De contracten die je als werkgever gebruikt, zijn je visitekaartje. De toon moet goed zijn, passen bij wie je als werkgever wilt zijn. En natuurlijk wil je dat de arbeidsvoorwaarden, rechten en plichten goed geregeld zijn.

Arbeidsvoorwaardenregeling (personeelshandboek)

Iedere werkgever heeft ze: onkostenregeling, vakantiebeleid, ziekteverzuimvoorschriften, algemene arbeidsvoorwaardenregeling, enzovoort. Net als bij arbeidscontracten wil je dat deze documenten helder en juridisch waterdicht zijn.

Brieven aan werknemers

Elke werkgever gebruikt standaardbrieven voor een loonstop, waarschuwing, de start van het tweede ziektejaar, enzovoort. Brieven die juridisch moeten kloppen, maar die ook begrijpelijk zijn en de juiste toon moeten hebben.

Cao-teksten

Een cao-akkoord vertalen naar een cao-tekst? Een bestaande cao-tekst vereenvoudigen en leesbaar maken? Een schrijfklus die ik graag voor je doe.