Kennisbank arbeidsrecht
Arbeidsrechtblogs: laat een ghostwriter het werk doen
Je schrijft regelmatig blogs over arbeidsrecht om je online zichtbaarheid te vergoten. Maar je hebt daar eigenlijk geen tijd voor. Geen nood: als juridisch ghostwriter schrijf ik jouw blogs over arbeidsrecht en ontslagrecht. Hieronder lees je waarom dat een slimme keuze is.
10 do's en don’ts bij het maken van een arbeidsvoorwaardenregeling
Arbeidsvoorwaardenregelingen zijn onmisbaar voor werkgevers en werknemers. Deze regelingen bieden duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden, zorgen voor gelijke en eerlijke behandeling, en dragen bij aan een goede werksfeer. In deze blog 10 do's en don'ts die je helpen bij het opstellen van een degelijke, effectieve en juridisch correcte arbeidsvoorwaardenregeling.
Eenzijdig wijzigingsbeding: koorddansen bij het aanpassen van arbeidsvoorwaarden
Als werkgever wil je soms arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen. Het eenzijdig wijzigingsbeding is hiervoor een belangrijk instrument. Na het lezen van deze blog ken je de regels en weet je hoe je het wijzigingsbeding effectief kunt toepassen.
Arbeidsvoorwaardenregeling en ondernemingsraad: instemmingsrecht en ondernemingsovereenkomst
Een arbeidsvoorwaardenregeling die de werkgever met de ondernemingsraad afspreekt, is een ondernemingsovereenkomst. Waar moet je op letten bij zo’n overeenkomst? En hoe zit het met het instemmingsrecht van de ondernemingsraad als de werkgever de arbeidsvoorwaardenregeling alleen vaststelt?
Arbeidsvoorwaardenregeling: waar je als werkgever op moet letten
Wel zo gemakkelijk: een arbeidsvoorwaardenregeling die voor al je werknemers geldt. En die je van tijd tot tijd kan aanpassen. Maar het arbeidsrecht is zelden gemakkelijk voor werkgevers. Lees daarom deze blog.
Ontslagovereenkomst die iedereen begrijpt
Zoek je een ontslagovereenkomst die jouw werknemers begrijpen? Een beëindigingsovereenkomst zonder clusterbom van artikelen uit het Burgerlijk Wetboek? Een afsprakenlijstje van maximaal twee A4'tjes zonder een rookgordijn van juridisch jargon? Lees dan verder!